Banc psihotic

Un fost profesor de matematica, dat afara de la catedra din anumite motive, abordeaza o tipa buna pe strada, vecina de bloc:

Papusa, vreau sa-ti desfac parantezele si sa ma integrez in tine! - Lasa-ma in pace, obsedatule! Nu ma atinge! Il chem pe sotul meu! Incepu ea sa strige la el, speriata.

- A, da? Vezi poza asta? inainte sa iesi din casa, erai aranjata. Dupa ce te-ai intalnit cu instalatorul, parul tau era cam sifonat...

- Ce vrei, ma obsedatule de la mine?! Mergem in scara blocului si te rezolv, numa' nu-i trimite poza, idiotule, ca-mi strici viata!!!

- Nuuu, ar fi prea simplu pentru tine. (Apoi ii zise cu calm, printre dinti): Daca P[ X] = Q[ X] * C[ X] + R[ X], ce sunt P si Q?

- Sunt litere, dracu sa le ia, ca m-ai innebunit! - Spuneee!! (se repezi la ea si o smuci) - Nu stiuuu!!!

- Ce sunt P si Q?! Spune ce sunt P si Q?!?! Ce sunt P si Q?!?!?!?! (incepu s-o smuceasca mai tare) - Nu stiuuuuuuuuuu (incepe sa gafaie si inima ii bate tare)

- (El pare ca se calmeaza si-i zice mai apasat): Sunt polinoame. Ce sunt?! - Polinoameeee . :((((((((((( (Plange la greu, gafaind sacadat) - Asa, vezi ca stii? Hai, fugi acasa ca te asteapta sotul. O zi linistita sa ai!