Colindatori de Craciun

Anu trecut, de Craciun, le-am trantit usa in nas unor colindatori. Le-am zis ca eu n-am nevoie de oameni langa mine 'pa interes'. Imi urau enspe lucruri de bine, doar ca sa primeasca la schimb bani sau mancare. Unde dracu e spiritul Craciunului??????

Dragostea fata de semenii tai tre' sa fie neconditionata!!! Plus ca ei nici nu ma cunosteau, n-aveau cum sa tina la mine si sa ma vrea fericit.

Pana si fostele mele, cu care faceam prostioare, imi cereau indirect sa le ofer lucruri, (nu neaparat materiale) ca sa se simta si ele bine, nu-mi doreau gratuit fericirea langa ele. Iar cand deja mi-o 'doreau' aparent neconditionat, nu mai puteam sa facem nici o prostioara impreuna. Si spun 'aparent', pentru ca acel 'iti doresc sa fii fericit' se traduce prin 'Boule, n-ai sa mai gasesti alta ca mine!'

Sunt convins ca in restul anului daca ma intalnesc cu acesti colindatori pe strada si n-am covrigi la mine, s-ar putea sa iasa nasol daca le iau locul de parcare. Si nu stiu daca, cantandu-le 'Linu-i lin ceru-i senin / Nu mai da cu-atat venin' as rezolva ceva.

Anul asta ma gandesc sa-i ascult cu calm, sa le zambesc frumos, sa para ca am bucurie in ochi cand ii privesc, sa ies pregatit cu covrigi... si sa-i mananc pe toti de fata cu ei.Apoi le-as zice ferm: 'Ati venit slab pregatiti. Nu aveti prezenta scenica, nu pastrati linia melodica, aveti probleme mari la vibrato, reveniti anul viitor! ' si daca sunt isteti, vor aprecia feedback-ul constructiv.