Compunere la clasa a IV-a - VARA de Octavian Ghergheli

Compunere la clasa a IV-a - VARA de Octavian Ghergheli Afara s-a incalzit cu grade calde. Noptile-au devenit mai scurte, iar zilele lu' Iliescu mai lungi ca oricand. Romanii au pornit iar spre tarile calde... De unde se vor intoarce odata cu Brexitu'... in parc, din loc in loc, se pot zari vestitorii primaverii. Sub forma de coji de seminte... (Aici poate nu v-ati prins, dar neavand vestitori vara, i-am bagat din nou p-aia din primavara, ca 'da' bine 'pa' ecran)

strandurile-au devenit mai multe iar bolile de piele la fel. Putem spune ca s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie... Probele de BAC au devenit mai imbarligate ca in verile trecute, iar notele mai mici... Postarile pe Facebook cu ”#rezist in Grecia, cu cracii intinsi la soare, iar voi, sarakiilor, tot la birou, tot la birou” au devenit mai multe...

Bag plua, destula introducere. Daca nu iau nota maxima, o sa dau profa cu capu' de catedra. Oricum, toata lumea stie ca-i o curva, care atunci cand sotul ei e in delegatie, ea cheama amantul sa-si duca harciogu' in scorbura...

Marilena din banca a doua, de la geam ne-a aratat ieri nota de la test. Am aflat ca e ”cu doua liniute”. Din cate-am inteles va trage o”liniuta” in dreptul tatalui... (Poate nu v-ati prins, dar e o alta liniuta, in afara de cele doua)

Pe Giany, Tufis, Bujie si Egrete i-a prins in baie fumand... stiti voi, chestia aia... Cum sa ma exprim mai plastic... Dac-ar fi naturala, s-ar da amenzi ca prin parcuri, sa nu se calce pe ea... Risca exmatricularea. Oricum sunt niste prosti. Ne-am jucat Starcraft in retea si erau varza.

Stati un pic ca mi-a dat mesaj Marilena. A zis ca nu poate veni azi la scoala, ca are ochii umflati. Ea zice c-a tras-o curentu'... Revenim la subiect... Deci daca profa nu-mi da 10, o 'machiez' asa cum n-a facut-o ea niciodata. Ca oricum si-a dat seama ca n-are rost s-o faca, pt ca tot urata e. in fine.

Marcel si Liviu s-au taiat pe mana si-au vrut sa posteze pe grupu' ala cringe. Fraieri. Nu au citit ca s-a schimbat regulamentul si nu se mai accepta postari d-astea...

O sa va zic ceva, dar sa nu ziceti la nimeni. Ieri a vrut gajica-mea sa vina pe la mine. Dar erau ai mei acasa. Asa ca ne-am dus la ghena. ”Artificii”, sa moara GG. in toiul actiunii, ne-a vazut femeia de serviciu, nu stiam ce sa-i zic... i-am zis ca am dus gunoiu' impreuna si ne era cald... Doar e vara... proasta a pus botu'. Nu, nu gajika mea, femeia de serviciu. Glumesc, ma, fraiero! Crezi ca ti-as zice asa ceva, dac-ar fi adevarat, ca sa afle taica-miu? Am facut-o doar pe la spate. Ea se tinea cu mana de burlan. Ho, ma, disperato, am glumit din nou.

Va las acuma, profa. Ma bag la un Fifa cu baietii. V-am pupat pe portofel. Cum care portofel? ala gol, ca n-ai nici un ban in el, saracio! Hai, pa. Fir intins! Poate-acolo ai succes mai mult.

Text: Octavian Ghergheli