Despre autorul site-ului de anunturi meditatii - partea a treia

Prima lectie - recapitulare. In urma unei test, ce puncteaza intreaga materie, voi sublinia golurile existente in topicuri, voi stabili ce anume consider ca trebuie imbunatatit, si abordarea urmatoarelor lectii.

Notiuni de baza. Consolidare concepte fundamentale. Ma voi stradui sa explic pe cat de posibil cu putinta notiunea respectiva, si sa insist cu exemple edificatoare pana cand informatia respectiva s-a asimilat. Aici temele isi au un rol important, impiedicand astfel uitarea notiunilor.

Nivelul intermediar. Dezvoltarea abilitatilor de calcul, utilizand notiunile elementare invatate anterior, si aplicarea algoritmilor si a pattern-urilor. Voi explica in ordinea urmatoare: definitii cu exemple, proprietati (multe dintre ele le voi demonstra impreuna cu elevul, pentru dezvoltarea unei capacitati analitice, voi creste gradul de dificultate, evident pe masura progresului elevului.

Dupa fiecare calcul lung, voi face o scurta recapitulare a intregului exercitiu, pentru ca elevul sa nu se piarda in detalii si sa ramana atent pe ideea de baza a acelui exercitiu. Cam asa vad eu ca ar trebui sa arate o prezentare a unor servicii la rubrica anunturi meditatii

Dupa fiecare sesiune (sau cel putin dupa incheierea unui capitol), voi da lucrari scurte, prin care sa verific daca s-a asimilat corespunzator materia. Spre exemplu, daca saptamana trecuta am lucrat Ordinea operatiilor, si astazi - ecuatia de gradul intai cu o variabila, ii voi da ulterior un test ce va contine ecuatii, ce vor include exercitii ordinea operatiilor.

In timpul explicatiilor, sunt foarte atent la feedback-ul comportamental al elevului, ii pun intrebari punctuale, sa vad daca e atent si daca a inteles, astfel asigurandu-ma ca sedinta nu merge in gol.

Voi invata elevul sa acorde mai multa atentie principiilor matematice, decat sa se concentreze pe niste calcule. Acestea din urma sunt doar un mijloc de rezolvare a unei probleme, si nu scopul in sine - formarea unui rationament. De asemenea, ii voi prezenta algoritmi usor de aplicat, pentru o aprofundare mai buna a notiunilor.

Tema - destul de importanta, de altfel - va fi asemanatoare ca si continut cu ceea ce am lucrat la meditatii, astfel elevul avand un model de lucru, care-i va usura "munca". Asa cum am zis anterior, te necesara pentru asimilarea notiunilor. Ca si observatie, nu am vazut prea multe anunturi meditatii in care sa se specifice ideea de teme pentru asimilarea cunostintelor de catre elevi.

Bineinteles ca nu voi uita nici acele tipuri de exercitii, care nu au legatura cu pattern-urile, ci mai degraba cu creativitatea si inspiratia de moment pentru a rezolva anumite exercitii, ce tin mai mult de logica, antrenand astfel creierul.

Ii voi arata importanta invatarii anumitor concepte, pentru a-l face sa lucreze mai cu entuziasm. Este indicat chiar sa arati elevului aplicabilitatea matematicii in viata reala. Spre exemplu, de ce sa avem nevoie sa calculam diagonala unui cub? Mai in gluma mai in serios, poate vrem sa redecoram camera si nu avem toate masuratorile, poate vrem sa legam o sarma care sa treaca prin toata camera... Matematica vine si zice ca putem face asta, calculand diagonala cubului, cu notiuni de geometrie in spatiu.