De ce urasc eu maxim pasarile migratoare?

LATER EDIT: Pt ca unii au inteles gresit, simt nevoia sa aduc o completare: postarea e cu sens propriu, nimic cu subinteles. Daca voiam sa scriu ceva ca pe o fabula, as fi scris 'noi, cei din Ro, vs voi, cei de afara'. in schimb, eu am scris 'noi, oamenii, vs voi pasarile'. Nu mai rasuciti cuvintele din context! Postarea e just 4 fun, nimic serios.

Voi ati vazut ce caracter scarbos au pasarile astea migratoare? Cand e cald si bine stau la noi in tara, dar cum dau un pic de greu si se face frig, pleaca. Se duc in tarile calde, lasand totul in urma. Asta e dovada clara a miserupismului, a lipsei de implicare si a 'fac ce vreau, e viata mea si nu dau socoteala nimanui'.

Cum kkt poti tu ca pasare sa profiti de ceea ce iti ofera o tara (buna, rea, asa cum e ea), de faptul ca te primeste cu bratele deschise, dandu-ti voie sa-ti faci un cuib, sa-ti intemeiezi o familie de alte pasari la fel de jegoase ca tine, culmea, sa nu fi nevoita nici macar sa platesti impozit la stat pe acel cuib si apoi cum iti tremura un pic penele de frig, cum dispari in tarile calde?! Lipsa rusinii si a recunonstintei le caracterizeaza pe multe pasari. Fi-mi-ar scarba!

Adica cum poti tu, nesimtito, sa te duci in Congo, sa stai cu burta la soare, sa-ti bronzezi penele, in timp ce altii se chinuie ore intregi sa-si scoata masina din nametii de doi metri, ca sa poata ajunge acasa la familiile lor? Cum, ma, cum?! Cum kkt poti tu sa stai relaxata la malul marii, scuturandu-ti penele in nisipul fierbinte, cand lumea tremura de frig pe strada?! Daca ar fi sa te iau la bani marunti, tu, pasare migratoare esti o lichea

neproductiva, care nu aduci nici un beneficiu nimanui! Nu faci nimic toata ziua decat mananci si iti scuturi penele. Atat. Dar nu-ti aduci nici o contributie. in afara de faptul ca ai putin grja de copiii tai, (lucru care de altfel mi se pare normal, ca d-aia i-ai facut cu altul, sa ai grija de ei, nu de dragul de a te f*te, nu?), nu aduci nici un folos acestei tari.

A pleca exact ca o lasa ce esti in tarile calde, inseamna abandon, inseamna lasitate de a infrunta vitregiile naturii. Dar de ce ma mir, doar e mai simplu sa alegi calea mai usoara, nu? De ce sa te chinui, sa suferi alaturi de ceilalti, cand poti sa-ti faci viata mai frumoasa, nu? Adica noi ceilalti suntem prosti, nu? Noi, oamenii, de ce nu plecam in tarile calde, cand da gerul ala naprasnic?! Pentru ca avem copii, case, vieti construite aici si traite cu bune, cu rele, aici, in tara noastra. Nu fugim imediat cum dam de greu, ca voi! Fi-mi-ar scarba, incaodata!

N-am nici un pic de respect pentru voi, pasari migratoare de doi lei ce sunteti, care acum precis stati cu penele larg deschise la soare, undeva prin Congo sau pe vreo plaja exotica, in timp ce batranii nostri care ne-au crescut cu greu cad pe gheata aia nenorocita de afara si-si rup picioru', dar voua ce va pasa?! Voi aveti aripi si zburati! V-ati gandit vreodata la asta? Nu, normal ca nu! Pentru ca sunteti niste nenorocite de pasari mult prea egoiste!

La vara, atunci cand va veti intoarce in tara, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ar trebui, ca drept pedeapsa, sa va luam orice sursa de hrana, firimituri, coji de portocale orice, pentru ca nu le meritati. Doar stati toata ziua si nu munciti deloc. Mai mult, ar trebui sa va smulgem penele si sa va lasam sa defilati cu ele prin centrul orasului sau unde va faceti voi veacul, cand profitati ca e un pic de cald si la noi in tara. Nu sunteti decat niste pasari inutile, care doar fac umbra pamantului!

Scriu si semnez cu amaraciune in suflet, Octavian Ghergheli