Scufita Rosie - pamflet de Octavian Ghergheli

1. 'A fost odata o fetita zglobie si dragalasa, pe care o iubea oricine de cum o vedea.' Noroc ca unii popi nu traiau pe-atunci. Nu dau nume. Pomohaci.

2. 'intr-o zi, maica-sa ii zise:- Scufita Rosie, ia baga-n cosulet bucata asta de cozonac si sticla asta cu vin si du-le bunicii, ca e bolnava si slabita' D'uh! Scufita blonda, pentru asta exista farmacia inimii Catena! Sticle cu vin se ofera altor persoane bolnave si slabite. si aici putem lauda baieteii diplomati, care nu se duc cu mana goala la cu*ve.

3. 'Bunica locuia in padure, cam la vreo jumatate de ceas departare de sat.' Ai de plm, n-avea nici macar canalizare sau curent electric. Puteau macar sa-i dea un loc intr-un camin de nefamilisti... Rusine! Asta-i tara in care traim! Trist...

4. '- Buna ziua, Scufita Rosie! ii zise el.- Multumesc frumos, lupule.- incotro asa de dimineata, Scufita Rosie?- Ia, pana la bunicuta!' Cat de lame suna! Daca la un salut zice 'Multumesc frumos', atunci la o m*** ce-ar zice?! 'Bogda proste, sa fie primita, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, lupule? sSi ma-sa n-a invatat-o ca nu se vorbeste cu strainii?!

Probabil daca povestea ar fi fost scrisa prin 2017, ar fi sunat ceva in genu' : '- Ke fake pepusha? Singurik singurik? Te fac o tura pan' la mata mare, frumoas-o? O vezi? X6 M. Scoate suta in 4.2 secunde! E masina care o vrei! - PE CARE o vrei! 'te dreacu de lup agramat! Ma-ta, in afara de coada, n-are s cratima?! Pune mana pe-o carte de gramatica si-apoi invita-ma undeva!'

5. - Scufita Rosie, ia te uita ce flori frumoase stralucesc in jurul tau! Şi tu nici nu le iei in seama macar… Şi mie mi se pare ca n-auzi nici ce dulce canta pasarelele! ' Asta suna a moment d genu' cand stai intins intr-un loc pe fotoliu si te pune sa-ti amintesti lucruri din trecut: 'si acum ne reamintim susurul apei cristaline de izvor... ' Sau poate pur si simplu lupul s-a inspirat din niste citate de pe feisbuc, despre bucuria venita din lucruri marunte, puse de niste oameni care incearca sa devina zen macar online. Ouch! Asta a durut un pic.

6. 'Lupul apasa pe clanta, deschise usa, se repezi glont spre patul bunicii si, fara sa scoata o vorba, o inghiti. Se imbraca apoi cu hainele ei, isi puse pe cap scufita, se culca in pat si trase perdelele.' Ai de plm... eu abia pot sa inghit un paracetamol si ala inghitea o hoasca batrana si sictirita pe deasupra.Da' si baba proasta, n-avea macar un Azorel acolo, la intrare... si de ce statea cu usa descuiata?! Acum imaginati-va cat de penibil arata un lup cu o scufie pe cap. Chiar nu era nimeni sa-i atraga atentia ca-i lame?! Si cu apucaturi de travestit!!

7. 'in vremea asta, Scufita Rosie culesese atatea flori, ca abia le mai putea duce.' Care naiba-i logica sa te duci la ma-ta mare, care sta in padure, inconjurata de pomi si flori, cu un cos plin de flori? Daca ar fi locuit in desert, ce i-ar fi adus?! Un cosulet plin cu nisip? Deh, gandire tipic feminina.???

8. ' De indata ce intra in odaie, o cuprinse nelinistea; totul i se parea atat de ciudat, incat isi spuse: "Vai, Doamne, ce-o fi azi cu mine, de mi-e asa de frica? Ca doar altadata ma simteam atat de bine la bunicuta!" Da-ma dreacu... Femeile au premonitii chiar si in basme...Al saselea simt si intuitie feminina... Ma, sigur basmu' asta n-a fost scris de o duduie feminista?

9. '- Vai, bunicuto, da' de ce ai urechi atat de mari?- Ca sa te pot auzi mai bine.- Vai, bunicuto, da' de ce ai ochi atat de mari?- Ca sa te pot vedea mai bine.- Vai, bunicuto, da' de ce ai maini atat de mari?- Ca sa te pot apuca mai bine.- Da', bunicuto, de ce ai o cogeamite gura? - Ca sa te pot inghiti mai bine.' - Eu cred ca scufita asta rosie era cam blonda. Care naiba era rostu' la asa intrebari stupide?! Ce, credea ca bunica-sa a suferit niste mutatii peste noapte?I s-a modificat organismul de la prea mult stat in casa, chiar si fara telenovele? Clar era lupul, d'uh!! Asta-mi aduce aminte de intrebarile alea stupide din filmele horror. Tipa ingrozita, stiind ca acel criminal e in apropiere, il intreba in telefon: 'Ce vrei de la mine?!' Doar nu credea ca el o sa-i raspunda: 'stii... eu... tocmai m-am despartit de fosta si simteam nevoia sa vorbesc cu cineva...

10. '...luand o foarfeca, incepu sa taie burta lupului adormit. ' Ai de plm... fara anestezic, fara dezinfectant... daca lupul facea septicemie? Si cum dracu il opera pe lup fara sa simta?! Ce lup nesimtit... si uite-asa au scapat din gura lupului cele doua. Pacat. SFARSIT.